Gastronomia
De la ciutat de CerveraGastronomia
La tradició de la cuina catalana d’interior
La gastronomia de la ciutat de Cervera es troba marcada per l’entorn, basat en la producció agrícola, i per la tradició de la cuina catalana d’interior. Hi predominen els plats cuinats amb caça com el conill, la perdiu, el porc senglar i caragols. A més també podem trobar gran varietat de productes del porc, siguin botifarres, secallones o xoriços, ja que avui en dia encara hi ha cases que fan la matança. Aquests productes els podem trobar en petits establiments artesans que fabriquen els embotis.
En l’apartat d’hortalisses i fruites, als mercats és molt freqüent trobar-hi productes frescos collits directament de l’hort per part dels pagesos de la zona. De la comarca, com a Lleida en general, cal destacar els caragols. Un altre element culinari a destacar serien els Panadons, empanades farcides d’espinacs i pinyons. La Coca de Recaptetambé és típica, està feta d’una fina pasta on al damunt hi ha diferents verdures, com el pebrot o l’albergínia, combinades amb arengada o llonganissa.
Com a productes propis hi destaquem:
- Els Aromes de la Segarra: Licor estomacal a base de timó (farigola) que es produeix a Cervera. Té un sabor agradable, digestiu i estimulant.
- Port of Dragons: Primera Ginebra i primer Vodka “Premium” destilats al nostre pais, han estat galardonats en determinades ocasions.
- Les Galetes del Campanar
- Les Savines: Galetes de pols d’ametlla i sucre.