El Gran Teatre de la Passió acollirà, dissabte 21 de desembre, a les 20 hores, “#Bachendansa”, espectacle que fusiona la música barroca i la dansa contemporània i que servirà de cloenda dels actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

L’espectacle neix del treball conjunt de dues entitats culturals del territori: la Jove Companyia de l’escola de Dansa Montse Esteve i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb la direcció musical de Jordi Castellà.

‘Els concerts de Brandenburg número 3 i 5’ de Johann Sebastian Bach són la base de l’obra, que es va preestrenar el passat estiu a Guissona i Sant Guim de Freixenet, i que ara es presenta al Gran Teatre de la Passió de Cervera. ‘#Bachendansa’ representa l’esperit de la capitalitat cultural, ja que aposta per reforçar conceptes com el territori, la producció pròpia, la multidisciplinarietat i el diàleg contemporani
.

Com a novetat de la representació d’aquest dissabte, “#Bachendansa” incorporarà mitjançant una peça artística audiovisual alguns dels elements singulars i esdeveniments realitzats durant tot l’any. A l’obra, enregistrada i dirigida per Marc Castellà i amb guió d’Alba Granell, s’agrupen conceptes com el territori, la tradició i la cultura. D’aquesta manera, l’espectador podrà reviure i rememorar, des d’un punt de vista poètic, visual i simbòlic, un any farcit de propostes i iniciatives culturals que han tingut com a protagonista a la capital de la Segarra.

A l’acte de cloenda de Cervera Capital de la Cultura 2019 hi assistiran la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el paer en cap de Cervera, Ramon Augé; el director de l’associació Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; i Kennet Martínez, alcalde del Vendrell. La ciutat tarragonina prendrà el relleu de Cervera com a Capital de la Cultura Catalana durant l’any 2020.

 

Sobre ‘#Bachendansa’

‘#Bachendansa’ és un espectacle multidisciplinar de producció pròpia, creat i produït al territori, que combina música, dansa i vídeo. Alhora és un espectacle que estableix un diàleg artístic entre el passat i el present, entre la música barroca i la dansa contemporània. Hi participa la Jove Companyia de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona (Ed+) i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior (OCCI), amb seu a Cervera; sota la direcció artística i coreogràfica de Montse Esteve i la direcció musical de Jordi Castellà.

En l’aspecte musical, ‘#Bachendansa’ es basa en els concerts de Brandenburg n. 3 i 5 de Johann Sebastian Bach. Aquests concerts, que Bach va escriure per encàrrec de Christian Ludwig, representen una obra cabdal de la història de la música. Són també uns concerts típics de l’estil barroc on s’utilitzen una diversitat de combinacions instrumentals dins del format de concerto grosso. Els concerts n. 3 i 5 contenen alguns aspectes experimentals, com són la supressió del contrast entre un petit grup de solistes i un major grup de cordes acompanyant (Concert n. 3) i el tractament virtuós del clavicèmbal (Concert n. 5).

Per Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, aquest espectacle reforça bona part de les línies conceptuals, estratègiques i motors que han marcat la seva programació d’enguany: territori, producció pròpia, multidisciplinarietat, diàleg contemporani, transmissió i nous públics.

Les entrades es poden recollir del 16 al 20 de desembre de 19 a 21 hores al Gran Teatre de la Passió.

Informació aportada per Comunicant Bona Premsa (Gabinet de premsa de CCCC2019).