L’espot, protagonitzat per Eduard Fernández i Laia Artigas, anticipa el que serà el lema de la gala de lliurament dels premis el dissabte 18 de gener: ‘Plenitud’.
En un any de celebració del cinema català, de rècord en la versió original catalana i amb una reconquesta de públic a les sales, l’Acadèmia del Cinema també vol evocar amb aquest leitmotiv el paper dels espectadors i espectadores per completar l’obra amb la seva mirada: l’obra no és plena sense el públic.
L’anunci, que es va estrenar dijous 9 de gener a 3Cat, també es pot veure a les sales del Gremi de Cinemes de Catalunya, les pantalles de TMB i FGC. Les xarxes socials de l’Acadèmia també mostren en exclusiva la versió completa d’aquesta producció de 90 segons.
Podeu veure l’anunci en aquest enllaç.
Tornada als orígens
Com podrien haver estat les primeres reaccions de fascinació davant d’una pel·lícula?
Pablo Álvarez, director creatiu i guionista de l’espot des de l’estudi TheCreative, a partir de la idea de campanya de We Are Cocu, proposa tornar al primer moment de la història en què algú va tenir la sensació de gaudir del cinema amb “una metàfora potent que fes tangible el concepte d’una manera visual. I va sorgir la idea de la llum. D’aquesta filla que s’il·lumina, literalment. Una llum que t’encén per dins quan ets davant d’alguna cosa que t’apassiona. I alhora és inherent al setè art, perquè sense llum no existiria el cinema”.
Rodatge d’època a la Casa Duran i Sanpere
La Casa Museu Duran i Sanpere, a Cervera, seu del Premi del públic a la millor pel·lícula en aquesta edició dels guardons de l’Acadèmia, va acollir el rodatge el passat mes de desembre. En aquesta llar burgesa de finals del segle XIX, avui propietat de la Paeria de Cervera, tenen els seus orígens els Duran, una nissaga fortament arrelada a la vida política i social del país. En ella va néixer l’advocat, historiador i arqueòleg Agustí Duran i Sanpere (Cervera, 1887 – Barcelona, 1975), impulsor de nombroses iniciatives de protecció del patrimoni històric, artístic i cultural català. La Generalitat de Catalunya commemorarà aquest 2025 el cinquantenari de la seva mort amb un seguit d’actes d’homenatge.
En els seus espais, que transporten els espectadors a la Catalunya de fa més d’un segle, Eduard Fernández, protagonista d’El 47 i Marco, i Laia Artigas, la inoblidable Frida d’Estiu 1993 que enguany encapçala el repartiment d’Un sol radiant, es vesteixen d’època.
La trama ens presenta un pare preocupat per l’insòlit canvi de la seva filla adolescent. “És com si el seu cos emanés una espècie d’aura estranya”, l’escoltem dir. “Pot ser una febre desconeguda que l’infon una energia estranya, pot ser un esperit que l’hagi posseïda. No ho sé. Tant de bo no sigui res greu sinó tan sols una llum que l’ompli de joia i de plenitud”.