El certamen, que ha tingut lloc els dies 18 i 19 de maig a la plaça de la Universitat, ha tornat a augmentar les vendes de pa i els seus derivats, i enguany ha esdevingut més integrador, amb la introducció de productes sense gluten.
Els productes aptes per a celíacs van disposar d’un punt de venda propi, amb la col·laboració de l’Associació Celíacs de Catalunya, i es va organitzar un taller amb degustació, a càrrec de Davantal Net de Gluten, i una demostració de cuina vegetariana i sense gluten amb el prestigiós xef Mateo Sierra Ballarin.
El recinte firal, situat a la plaça Universitat, va comptar amb un total de 36 estands, dels quals una desena dedicats a la venda de pa i derivats, i un amb productes sense gluten.
La Fira del Pa i el Cereal de Cervera ha esdevingut un referent a Catalunya en la promoció i la comercialització d’aquests productes. El certamen compta cada any amb el suport i assessorament del Gremi de Forners de Catalunya, i enguany també de l’Associació Celíacs de Catalunya.
Segons el paer en cap, Jan Pomés, l’objectiu és “donar un nou impuls al certamen i potenciar-lo per arribar amb més força al 80è aniversari”. La Fira del Pa i el Cereal està emmarcada dins de la Fira de Sant Isidre, que enguany ha celebrat la 78a edició.
Finalment, des de la Paeria de Cervera es vol donar les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible la Fira, i a totes les persones que ens han visitat i han participat en les activitats.