El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible preveu finalitzar, divendres 18 d’octubre, les obres de millora del ferm que ha portat a terme al tram de la variant de Cervera, a l’autovia A-2, des del març de 2023.

Coincidint amb la recta final de les obres, el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, juntament amb el paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i el cap de la Unitat de Carreteres, Juan Antonio Romero, i responsables de l’empresa adjudicatària, han visitat els darrers treballs que, del dilluns 14 al divendres 18 d’octubre, es fan a la calçada esquerra, en sentit Lleida, entre els punts quilomètrics 517,950 i 512,130.

Aquests treballs consisteixen en l’aplicació i extensió de la capa de rodament, una fina capa d’aglomerat de 3 centímetres que dona uniformitat al ferm del traçat. Les previsions són que la setmana vinent es portin a terme obres de caire menor en els ramals d’accés, que no afectaran la circulació a l’autovia, i restaran pendents les tasques de pintura de la senyalització horitzontal.

El subdelegat José Crespín va destacar, en la visita d’obres, que “és una satisfacció poder anunciar la finalització del conjunt d’actuacions dels tres projectes de millora del ferm que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha impulsat a les Terres de Lleida des de 2020 perquè hem donat resposta a una vella demanda del territori i perquè significarà una millora important per als usuaris d’aquesta via, la que registra el volum de circulació més alt de tota la xarxa de carreteres de la nostra província”.

Els tres trams de l’A-2 on el Ministeri ha fet actuacions de millora del ferm des de 2020 són:

  • Tram entre Torrefarrera i els Alamús, de 15 quilòmetres de longitud i una inversió de 7,5 milions.
  • Tram entre la variant de Lleida i el límit amb la província d’Osca, de 17 quilòmetres i una inversió de 12,17 milions.
  • Tram variant de Cervera, d’aproximadament 9 quilòmetres i una inversió de 10,27 milions.

Finalitzada la visita d’obres, José Crespín va participar, juntament amb el paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i la regidora d’Igualtat, Judit Guim, a l’acte d’inauguració de l’espai Temps x Cures de Cervera, situat a l’edifici de l’antiga Espàtula, un nou espai de cura universal adreçat a infants de 3 a 10 anys que ha comptat amb finançament del Govern d’Espanya a través del Ministeri d’Igualtat.