La 6a edició del Festival SegaMots, l’art de contar contes, es va presentar, divendres 4 d’octubre, en una roda de premsa que va tenir lloc a Estaràs, davant l’església de Sant Julià.

Després de la benvinguda a càrrec de l’alcalde d’Estaràs, Jordi Duocastella, van prendre la paraula els representants de les tres institucions organitzadores: per part del Consell Comarcal de la Segarra i de la Paeria de Cervera, Ramon Augé i Gené; per part de l’Ajuntament de Guissona, Agnès Pla i Ribalta; i la directora del festival, Patrícia McGill Ferrari.

Entre el 18 i el 20 d’octubre el SegaMots farà ruta per diferents poblacions de la comarca: Guissona, Vilagrasseta, Sant Martí de la Morana, Concabella, Sant Ramon, Massoteres, Ferran, Tarroja de Segarra i Cervera, portant 8 espectacles per a tots els públics, una taula rodona com a espai de reflexió, i dos espectacles per a adults amb tast de cervesa o vi del territori, els Tastamots.
Les artistes convidades d’enguany són Mònica Torra, de Perpinyà; Caterina Valriu, d’Inca, Mallorca; i Magda Labarga, de Las Palmas de Gran Canaria. Una vegada més es comptarà amb les narradores de plantilla, Mon Mas, de Parets del Vallès, i Lídia Clua, de Centelles. Totes elles amb parles i estils ben diferenciats. Alguns espectacles seran corals i d’altres individuals.
La taula rodona, que es durà a terme al Castell de Concabella i que portarà per títol “Sexe i qüestions de gènere en el conte recontat“, comptarà amb la presència de Sílvia Aldavert, politòloga especialitzada en gènere i polítiques públiques.
La majoria de les sessions es duen a terme a l’aire lliure, en places, carrers i fonts. Però també en espais tancats com el Teatre de Ca L’Eril, a Guissona, i el Tap Room de Casa Dalmases, a Cervera.

Activitats previstes a Cervera:
Dissabte 19, a les 21 hores, al Tap Room de Casa Dalmases: narració de contes per a adults, a càrrec de Mònica Torra, amb tast de cervesa i xocolata. Inscripció prèvia a festivalsegamots@gmail.com.
Diumenge 20, a les 12.30 hores, a la plaça del Fossar: contes per a tots els públics amb Mònica Torra, Magda Labarga i Caterina Valriu.
Programació completa del Festival.

L’eix temàtic de l’edició d’aquest any és la natura.
El Festival SegaMots és la part més visible d’un projecte que també porta els contes a escoles i residències, i que prepara propostes didàctiques junt amb les biblioteques i els museus de la Comarca.
Es tracta d’un projecte organitzat des de Cultura i Turisme del Consell Comarcal de la Segarra, les regidories de cultura de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament de Guissona, al que cada any s’hi afegeixen un nombre major d’ajuntaments. Enguany hi col·laboren els ajuntaments d’Estaràs, els Plans de Sió, Montoliu de Segarra, Tarroja de Segarra, Torrefeta i Florejacs, Sant Ramon i Massoteres; els museus i les biblioteques de Cervera i de Guissona; el Servei Educatiu de la Segarra; l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Departament de Cultura de la Generalitat. I compta amb el suport d’Òmnium i BonÀrea.