Els infants van rebre un passaport d’aprenentatge on es registraran les activitats educatives municipals, organitzades per les entitats de la ciutat, en les quals participin.

El dijous 26 de setembre, prop de 200 alumnes de 3r i 4t de primària de les tres escoles de Cervera (Les Savines, Jaume Balmes i Mn. Josep Arques) van rebre el Passaport Edunauta, un diari d’aprenentatge que registrarà tot el que els infants aprenguin mentre exploren i gaudeixen de les activitats educatives que ofereixen diverses entitats de la galàxia cerverina.

La galàxia dels edunautes està formada per diverses destinacions d’aprenentatge, en aquest cas, situades a Cervera. Una destinació d’aprenentatge és el lloc on els edunautes viatgen per participar en diferents tipus d’activitats, com ara una biblioteca, un museu, una escola, un centre cívic, entre d’altres.

Mensualment, el Pla Educatiu d’Entorn de Cervera elaborarà una agenda amb les activitats comunicades a través d’un entorn virtual per les diferents entitats participants. Aquesta agenda es distribuirà als centres educatius, i l’alumnat que participi en alguna de les activitats proposades rebrà un segell al seu passaport per part de l’organització de l’esdeveniment.

Tot i que només l’alumnat de 3r i 4t disposarà del passaport, la majoria d’activitats estan obertes a alumnat d’altres cursos, són de qualitat, pedagògiques i accessibles per a tothom. D’aquesta manera, els edunautes podran gaudir de les activitats amb companys i familiars d’altres cursos. Tanmateix, es demana que, en tots els casos, l’assistència sigui amb l’acompanyament d’una persona adulta.

La varietat d’activitats que s’oferiran és àmplia i permetrà aprenentatges molt diversos: des de terra i ciència, tecnologia i món digital, fins a esport i benestar, arts, cultura i disseny, nombres i lletres, comunitat i participació, lleure i jocs, entre d’altres. Al final del curs, quan l’alumnat tingui el passaport segellat amb totes les activitats realitzades, es celebrarà una festa de graduació on rebran el diploma d’aprenentatge edunauta.

El projecte “Passaport Edunauta” és una iniciativa impulsada per l’Aliança Educació 360, amb el suport del Pla Educatiu de Cervera, que promou la igualtat d’oportunitats educatives més enllà de l’escola per a tots els infants. El passaport és una eina que reforça l’educació comunitària als territoris als quals s’implementa i que es focalitza en fer accessibles i en connectar, reconèixer i fer visibles els aprenentatges més enllà de l’escola. Aquesta iniciativa té com a objectiu garantir que els infants del territori puguin participar en activitats educatives accessibles, variades i de qualitat, independentment del seu origen social i en condicions d’equitat.

Informació aportada pel Pla Educatiu d’Entorn de Cervera.