La Festa Major del Sant Crist, que s’ha celebrat del 20 al 23 de setembre, ha destacat per la gran participació de la ciutadania i de les entitats locals en les activitats, que s’han pogut desenvolupar amb normalitat malgrat algunes estones de pluja.

La festa es va iniciar amb el pregó, a càrrec de la popular periodista cerverina Pepa Fernández, en un acte que va tenir lloc al convent de Sant Domènec.
Amb el títol “La felicitat de ser cerverina”, Pepa Fernández va recordar amb nostàlgia la seva infantesa i joventut, els bons mestres que va tenir i el seus inicis professionals a Ràdio Cervera. Va reivindicar els seus orígens amb un discurs molt enginyós fent ús dels dialectalismes de la Segarra. Enllaç al pre-pregó i el pregó de Festa Major.
Prèviament, fou rebuda a la Sala de Plens de la Paeria, on el paer en cap, Jan Pomés, li va lliurar un obsequi, i va signar al Llibre d’Honor de la Paeria.
El paer en cap, Jan Pomés, va afirmar que “és un orgull tenir una pregonera tan important”. Va considerar Pepa Fernández com “la periodista per excel·lència a Espanya” i va definir-la com a “gran ambaixadora de Cervera”.
L’acte va finalitzar amb el toc general de de Festa Major, a càrrec dels Campaners de Cervera.
Les altres activitats del divendres van ser un taller de manualitats per als infants, un espectacle del mag David Rivas, l’actuació musical de Cocktail Elegant Quartet i del showman Sergy Party, a Sant Domènec, i la Festa dels anys 80 i 90, el pavelló polivalent.
També es va inaugurar l’exposició “Un centenar de miniatures: gegants i bestiari festiu i popular de Catalunya”, una col·lecció d’Antònio i Antoni Xuclà que s’ha pogut visitar a la Casa Dalmases.

El dissabte fou un dia intens amb l’organització d’activitats esportives, com el 21è Torneig internacional d’escacs o l’exhibició de dansa contemporània, gimnàstica rítmica i dansa urbana; o les visites a la Paeria i el campanar. A la tarda, la plantada de gegants es va traslladar al pavelló polivalent a causa de la pluja, però la cercavila es va poder celebrar. Amb la participació de 10 colles geganteres, va acabar a la plaça Major, on van tenir lloc la mostra dels seus balls.
Acte seguit va tenir lloc l’espectacular carretillada extraordinària de Festa Major, a càrrec del Ball de diables de Cervera Carranquers, al racó de Santa Maria.
Les activitats van cloure amb la sessió de ball, a càrrec de Panamà Tercet, i les actuacions musicals del grup cerverí Lasta Sanco, Mon DJ i DJ Feren.

El diumenge la ciutat va viure un esclat de cultura popular i tradicional, que va omplir de festa els carrers del centre històric.
Al matí, el seguici festiu va acompanyar la Senyera de la ciutat, portada per l’entitat La Xarxa, i la Corporació Municipal en la tradicional Anada a ofici. Posteriorment, va realitzar la mostra de balls a la plaça Major.
Al 63è Concurs de colles sardanistes, la colla amfitriona, Jovencells de Cervera, va aconseguir la segona posició de lluïment en categoria gran i en punts lliures categoria A. La Colla Demà Jovencells, primera en categoria alevina i en punts lliures categoria B.
A la tarda, la Diada castellera, a la plaça de la Universitat, va comptar amb les actuacions dels Margeners de Guissona (2pd4, 3d7, 4d6a, 5d6, pd5xs), els Capgirats de Castellar del Vallès (pd4, 3d6, 4d6, 3d6a, pd4) i els Escaldats de Caldes de Montbui (2pd4, 3d7, id4d7, id4d7, 5d6, pd5).
La música també fou protagonista, amb la cantada havaneres de Toni Carló i Petita Havana, a la plaça Universitat, i la sessió de ball amb Caribe Tercet, al pavelló polivalent.

Els infants van ser els protagonistes del dilluns amb la celebració de la Festa Major Petita, que va incloure la matinal de tabalers, una representació especial de “La Gran Família” de Fadunito, tocs de campanes, la cercavila i lluïments del seguici infantil i el Ball Parlat.
El públic adult va gaudir de la ballada de sardanes, el concert i el ball amb la prestigiosa orquestra La Principal de la Bisbal.
La Festa Major va cloure amb un espectacular castell de focs, des del campanar de l’església de Santa Maria.