La Festa Major del Sant Crist, que se celebrarà del 20 al 23 de setembre, oferirà una àmplia programació lúdica distribuïda en diferents espais de la ciutat.

Enguany les actuacions musicals estan previstes a les places Major i de la Universitat, i a l’aparcament del pavelló polivalent, un espai amb més aforament i obert a tots els públics. En cas de mal temps, els concerts es faran a l’interior del pavelló polivalent.
Les firetes aquesta vegada estaran situades a l’avinguda de l’Esport.

Una altra de les novetats és la potenciació del ball. Segons la regidora de Festes, Carolina García, “al programa hem incorporat formacions perquè la gent pugui ballar cada dia, amb la finalitat de recuperar el ball a Cervera”.

La festa s’obrirà divendres 20, a les 18 hores, amb el tradicional pregó, a la Sala de Plens de la Paeria. Enguany anirà a càrrec de la cerverina Pepa Fernández Vallès, reconeguda periodista d’àmbit estatal que, des del 1999, dirigeix i presenta el programa “No es un día cualquiera”, de Ràdio Nacional d’Espanya. Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, va iniciar la seva carrera professional a Ràdio Cervera ara fa 40 anys.

Després del pregó, a la plaça Major, hi haurà ball a càrrec de Cocktail Elegant Quartet i l’actuació del showman Sergi Party. També estan previstes sessions de ball el dissabte, amb Panamà Tercet; diumenge, amb Caribe Tercet; i dilluns, amb la prestigiosa orquestra La Principal de la Bisbal.

A la nit es podrà gaudir de la Festa dels 80 i 90, divendres, a càrrec dels DJ Manel López “Mamomo” i JM Sànchez; i dels concerts, dissabte, de Lasta Sanco, Mon DJ i DJ Feren.

La cultura popular i tradicional serà la gran protagonista als carrers de Cervera, amb la 44a Trobada de gegants, la carretillada extraordinària del Ball de Diables de Cervera Carranquers, les matinades dels grallers, els tocs de campanes, l’anada a ofici, el 63è Concurs de colles sardanistes, la cercavila del seguici festiu i mostra de balls, la Diada castellera amb els Margeners de Guissona, els Castellers de Caldes de Montbui i els de Castellar del Vallès…

El dilluns es dedica principalment als infants, amb la Festa Major Petita, que programa activitats de cultura popular, amb la participació de les escoles de Cervera, i l’espectacle “La Gran Família” de Fadunito.
La festa clourà amb l’espectacular castell de focs des del campanar de Santa Maria.

El programa es pot consultar en aquest enllaç.