Diumenge 15 de setembre va tenir lloc l’acte inaugural de les obres de condicionament de l’església gòtica de Sant Domènec com a nou espai sociocultural per a la ciutat.

L’acte va comptar amb les intervencions del paer en cap, Jan Pomés; la regidora de Patrimoni, Montse Closa; i el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín.
També hi van assistir la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull; el regidor de Cultura, Ramon Augé; i els regidors Assumpció Creus i Jordi Rovira.

Posteriorment, l’arquitecte de les obres, Antoni Martí, va explicar les intervencions efectuades a l’edifici al nombrós públic que hi va assistir.

L’acte va cloure amb la representació de l’espectacle multidisciplinari “Pedra de tartera”, que fusiona dansa, poesia, música, pintura i audiovisuals, a càrrec de Pau’a’m, de l’Era de Cervera.

La darrera fase d’obres a Sant Domènec ha consistit en la restauració de l’antiga sagristia, la construcció de serveis, i l’habilitació de camerinos, una sortida d’emergència i les instal·lacions de climatització. També s’ha actuat a l’exterior per estabilitzar la base del mur comú amb la muralla del castell.
El projecte ha representat una inversió de 404.297 euros. La Paeria de Cervera ha disposat d’una subvenció de 258.000 euros, el 59% del cost total, corresponent al Programa del 2% Cultural del Ministeri de Transports.