La popular festa cerverina amplia aquest any la programació i se celebra dos dies: divendres 12 i dissabte 13 de juliol. Amb el lema “Cervera 2024, 10 anys al podi”, convertirà la ciutat “en seu olímpica”.

Divendres la festa comença al vespre amb l’actuació de la Bandarra Street Orkestra, que donarà el tret de sortida a la desfilada de comparses i abanderats. Tot seguit hi haurà l’espectacle inaugural dels JJOO, comptant amb la participació de diverses entitats esportives de Cervera. La nit es tancarà amb un sopar popular i música dels anys 90 i 2000 amb el DJ cerverí Jack Paradise.

Dissabte el Carnaval de Secà compta, com sempre, amb els ingredients essencials que fan única la festa. Els Campaners i la colla infantil dels Bombollers encetaran el dia i donaran pas a la Mainada de Secà, l’espai per als més petits que, des de ja fa uns anys, s’ha convertit en un imprescindible de la festa i on, aquest any, gaudiran d’una gimcana contextualitzada en les olimpíades. Seguidament hi haurà el vermut musical, amenitzat per una xaranga i es tancarà el matí amb la tradicional i esperada Correbarra. A l’hora de dinar, s’espera que la restauració cerverina pugui fer propostes atractives per omplir tots els bars i restaurants de la ciutat.
A la tarda, hi haurà la gran Rua dels JJOO Cervera 2024, on s’espera tenir un rècord d’inscripcions de comparses. Com sempre, també es comptarà amb l’actuació de diversos grups de percussió d’arreu de Catalunya. Al finalitzar la rua, tindrà lloc el pregó de la Reina del Carnaval, l’entrega de premis i un dels moments estel·lars de la jornada: el concert de la Banda del Carnaval de Secà, formada per membres dels diferents grups de percussió de Cervera, i la Banda de Vent del Conservatori. Dirigit per Guillem Garcia i Bernardo Manzambi, enguany aquest moment també ve amb sorpreses. La festa s’allargarà durant tota la la nit amb el grup de versions The Txandalls, el DJ cerverí Te Jodes y Bailas i els punxadiscs residents de l’Associació.

La festa l’organitza l’Associació Cultural Carnaval de Secà, que ha signat un conveni de col·laboració amb la Paeria de Cervera per a la realització de tres actes festius al llarg de l’any: el Carnaval d’hivern, el Brunch Electronik i el Carnaval de Secà, amb una subvenció total de 17.000 euros.