Aquest any 2022, Cinema a la Boira torna amb la voluntat de superar els resultats de la reeixida primera edició, i ho fa amb una ambiciosa selecció de pel·lícules -moltes d’elles en llengua catalana-, estrenes i sorpreses que apassionaran l’audiència segarrenca, amb l’aspiració que la proposta tingui ressò a les comarques veïnes.
DIMARTS 22 MARÇ 2022
Per això, Cinema a la Boira presenta un ambiciós programa amb els següents esdeveniments:
- Primera sessió, CINEMA CATALÀ: Projecció de la pel·lícula SIS DIES CORRENTS (Neus Ballús, 2021), guanyadora de 5 Premis Gaudí, inclosos millor pel·lícula, millors interpretacions i millor direcció. Amb la presència de la productora Miriam Porté i l’actor Valero Esolar. Teatre del Casal de Cervera. Dissabte 26 de març a les 17.30 h.
- Segona sessió, VIURE INTENSAMENT: Projecció de la pel·lícula PURA VIDA (Migueltxo Molina i Pablo Iraburu, 2012), considerada un dels millors documentals de muntanya de tots els temps. Sessió en col·laboració amb el Centre Excursionista de la Segarra, Pel·lícula de clausura de la Mostra de Cinema de Muntanya. Amb la presencia de l’alpinista Ferran Latorre. Teatre del Casal de Cervera. 22 d’abril 2022.
- Tercera sessió, EXCLUSIVES: Estrena de la pel·lícula ALCARRÀS (Carla Simón, 2022), guanyadora de l’Os d’Or al Festival de Berlin. Teatre del Casal de Cervera. Diumenge 1 de maig 2022.
- Quarta sessió, ANIVERSARI: Sessió especial “50è aniversari de la creació de l’AEiG Coll de les Savines”. Pel·lícula sorpresa. Cap de setmana del 20 i 21 de maig 2022.
- Cinquena sessió, MARINADA I CRISPETES: Cinema a la fresca d’Aquelarre: Projecció de la pel·lícula TAURÓ (Steven Spielberg, 1975). Acte de cloenda de l’Aquelarre de Cervera. Cal Racó. 28 agost 2022.
- Sisena sessió, CLÀSSICS EN DIRECTE: “El maquinista de la General” (Buster Keaton i Clyde Bruckman, 1926) amb música interpretada en directe. Auditori de Cervera. Setembre 2022.
- Setena sessió, NADAL I SORPRESES: Pel·lícula familiar (sorpresa). Auditori de Cervera. Desembre 2022.
Les sessions tindran un preu variable (1, 2 i 7: 3 euros; 3: 7 euros; 4 i 5: gratuïtes; 6: 10 euros).
Aquesta és una iniciativa impulsada per la Paeria de Cervera amb la col·laboració de Circuit Urgellenc. Una proposta de l’Associació Cultural Cinema a la Boira.
* * *
Cinema a la boira és una associació-cineclub nascuda amb la intenció d’organitzar sessions presencials que combinin grans pel·lícules de la història del cinema (tan clàssiques com contemporànies) projectades en espais singulars de la ciutat de Cervera, amb debats presentats per figures reconegudes de la cultura catalana. Des de la seva creació, tot combinant projeccions i xerrades, Cinema a la boira ha pretès entretenir el públics cerverí així com potenciar el seu esperit crític i contagiar-los el nostre amor per les pel·lícules.
Cinema a la Boira neix com un projecte a anys vista que aspira a recuperar un circuit de cinema estable a la capital de la Segarra, i que pretén assegurar que iniciatives com el Cicle Gaudí o la projecció de pel·lícules en cartellera puguin tenir unes condicions adequades perquè el públic cerverí i segarrenc en pugui gaudir amb assiduïtat.
De la mateixa manera, Cinema a la Boira aspira a posar el seu gra de sorra perquè el Teatre del Casal de Cervera es converteixi de nou en la sala multidisciplinària que una ciutat com la nostra ha d’aspirar a tenir, i estem convençuts que una iniciativa com la nostra només té sentit si la fem en col·laboració amb altres entitats cerverines, entitats que treballen cada dia per enriquir el teixit cultural de la nostra ciutat.
La primera edició, celebrada l’any passat, es va saldar amb registres immillorables pel que fa a la qualitat de les pel·lícules projectades, l’interès despertat pels ponents, l’acollida del públic i la singularitat dels espais on va tenir lloc: el cicle es va inaugurar amb la projecció de “La escopeta nacional” a l’Auditori, i va ser presentada pel periodista Jordi Basté enmig d’una gran expectació pública. El cicle va continuar amb una estimulant i provocadora presentació de l’activista i escriptora Bel Olid, que va introduir el film de culte “Tomboy” al públic cerverí congregat a Cal Racó, en el que fou l’acte de tancament de l’Aquelarre. La tercera sessió, destinada al públic més familiar, va superar totes les expectatives, congregant més de 250 persones al teatre del Casal de Cervera, on la psicòloga Montse Domènech, fundadora del mític conjunt musical Fasterbo, va introduir la multipremiada pel·lícula d’animació “La vida d’en Carbassó”. El cicle va concloure amb la projecció d’un dels millors films del geni Stanley Kubrick, “Telèfon roig”, amb presència del periodista i humorista Queco Novell sota l’atenta mirada de més d’un centenar de persones congregades, de nou, al Teatre del Casal.
Comptat i debatut: 4 sessions, a l’Auditori, Cal Racó i al Cinema del Teatre del Casal; una assistència d’aproximadament de 700 persones, malgrat les restriccions causades per la COVID; i la sensació que el públic cerverí vol tornar a veure cinema en pantalla gran de manera regular.
Cinema a la Boira és una associació formada per Jordi Boquet i Claramunt, director de cinema guardonat amb el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge pel seu treball Ni oblit ni perdó; Alba Bosch Duran, productora de cinema que compta al seu currículum amb pel·lícules com La hija de un ladrón (Belén Funes, 2019), guardonada amb el Premio Goya a la millor directora novell, o Vida Privada (Sílvia Munt, 2020), guardonada amb el Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió, entre d’altres; Anna Novell Pujol, gestora cultural que col·labora amb la companyia teatral La Perla 29, liderada per Oriol Broggi; i Sergi Moreno Castillo, productor de pel·lícules com Alcarràs, Libertad, Mediterráneo o Balandrau, infern glaçat.
Informació i cartell aportat per l’associació Cinema a la Boira.